Blogs

Hoe het begon (1)

Je herkent het vast! Je werkt al jaren bij een bedrijf, hebt kansen gegrepen en gekregen om meer te leren, om te groeien binnen je bedrijf. Je hebt een uitdagend einddoel voor ogen en dan PATS! je einddoel is er niet meer. Wat doe je dan? Eerst maar eens diep in de put zitten (tenminste dat gebeurde mij). Ik heb veel nagedacht, heb dit gebeuren een plekje gegeven en daarna ben ik (zoals ik ben) weer opgestaan. Oké, dit einddoel wordt het niet. Wat ga ik dan wel doen? En zo begon mijn zoektocht….

Ogen open! (2)

Nadat een juf op school had aangegeven dat een van onze kinderen wel eens hoog sensitief kon zijn, heb ik me op dat onderwerp gestort. Hoog sensitief, wat is het, hoe ga ik er als ouder mee om, waar komt het vandaan? Allemaal vragen borrelden in mijn hoofd. Gelukkig is er tegenwoordig veel informatie te vinden over dit onderwerp. Ik heb online testen ingevuld…en wat denk je? Juist, ik ben zelf ook hoog sensitief (achteraf niet zo verwonderlijk). Nadat ik dit nieuws had verwerkt (had even tijd nodig bij mij), heb ik een webinar gevolgd over hoog sensitiviteit en werk en ben ik een online cursus hoogsensitief & werk (www.hsp&werk.nl) gaan doen. Daar ging een wereld voor mij open en puzzelstukjes vielen op z’n plaats. Had ik dit maar eerder geweten. Ik zal een voorbeeld geven. Herinner je die kantoortuinen nog? Ongeveer 2 dagen in de week zat ik in zo’n kantoortuin, kwam altijd hartstikke moe thuis en was altijd blij dat ik op donderdagen in een kleiner kantoor mocht zitten met hooguit 6 andere personen. Ik heb me altijd afgevraagd hoe het kwam dat ik 2 dagen moe thuiskwam en 1 dag met energie over. En nee, dat lag ‘m niet aan mijn collega’s of aan het werk. Nee, nu weet ik dat de ruimte te groot voor mij was en voor te veel prikkels zorgde. Ik had een punt op mijn to do list, aangeven bij mijn werkgever dat ik door mijn HSP zoveel mogelijk thuis wilde werken in de toekomst.

Alleen welke werkzaamheden ik ging doen….daar was ik nog niet achter.

Wat wil ik nu worden als ik groot ben.... (3)

Had ik al verteld dat ik de webinars had ontdekt? Nee? Ga maar eens googelen op je interessegebied, je komt vele webinars tegen. Natuurlijk for free, met aan het einde een leuk aanbod. Het is aan jezelf om daarop in te gaan of niet.

Zo heb ik een webinar ontdekt over een carrière-keuze-traject. Ik wist niet meer wat ik wilde worden als ik groot was (zie blog 1) dus leek zo’n webinar mij een goed idee. Mijn webinar volgde ik bij hmvsupport.nl onder leiding van Rina Vurtaal. Het eerste wat mij opviel was het enthousiasme van Rina, dat spatte van het scherm af. Richting het einde van de webinar voelde ik dat de tijd was gekomen om te ontdekken wat ik later wilde worden als ik groot was. Joehoe, ik wilde Rina’s Carrière Keuze Traject doen. Ik was zo zeker van mijn zaak dat ik me heb aangemeld zonder met mijn werkgever te overleggen, zo overtuigd was ik dat ik dit traject wilde volgen. Gelukkig was mijn werkgever bereid om in mij te investeren en kon ik de factuur opsturen. Daarna heb ik een intakegesprek met Rina gevoerd, kijken of we een klik hadden (gelukkig was die er), heb ik een kick-off gehad en mijn traject was gestart. Spannend!

Pittig! (4)

Ik heb een pittige 3 maanden gehad waarbij mijn apen en beren, mindset en ideale werkgever voorbijkwamen. Richting het einde van het traject was het voor mij duidelijk dat ik graag mag plannen en coördineren, dat ik empathisch ben (HSP) en dat ik autonoom ben (weer ogen die open gingen en antwoorden op vragen die ik onbewust had). Ook kreeg ik weer last van apen en beren op de weg. Boehoe gaan die krengen dan nooit weg?! Gelukkig kon Rina mij verzekeren dat dit mijn brein was die niet wilde dat ik mijn veilige haven ging verlaten en in het diepe ging springen. Aha, dus mijn eigen brein wil mij tegenhouden, dacht het niet……SPRINGEN!!!

Hoe kwam het idee om VA te worden tot stand (5)

Een paar jaar geleden had ik met een vriendin een gesprek over werk en gezin combineren, welk werk past daarbij en hoeveel uur werken om een stukje voor jezelf te hebben en er te zijn voor je gezin. Deze vriendin vroeg mij toen of VA niets voor mij was. Ik, een VA? Neeeej, dan moet ik zelfstandige worden en dat is niets voor mij.

In mijn zoektocht naar wat wil ik worden als ik groot ben, dacht ik weer aan dit gesprek. Ik zoeken op het net en zo stuitte ik op een webinar……juist weer eentje. Deze was van de VAPraktijk (https://vapraktijk.nl). Ik heb aandachtig geluisterd en meegeschreven en werd zo enthousiast! Zo enthousiast dat ik deze droom maar snel heb weggelegd onder het mom, het is te mooi om waar te zijn (weer die apen en beren). Later ben ik…. ja, ja weer een webinar gaan volgen en heb ik zelfs een 4-daagse onlinecursus gedaan om te zien of ik geschikt zou zijn (tuurlijk ben ik dat 😉). De autonomie gaf de doorslag. Ik ga weg bij het bedrijf waar ik al 17 jaar werk, ik heb een ander jasje nodig. Het jasje dat VA (en dus zelfstandige) heet past mij.