Heartfull Mind

Jij wilt je droomleven leven, alleen hoe doe je dat?

Je bent druk bezig met je bedrijf en/of je gezin. Soms zo druk dat je sociale leven erbij inschiet. Je leeft, de dagen vliegen voorbij en rijgen zich aan een tot weken. Je leven kabbelt voort, je vermaakt je wel en toch, toch bekruipt je het gevoel dat er meer is, dat er meer is in je leven dan dit…..

Je volgt opleidingen om op de hoogte te blijven in je vakgebied en om nog beter te worden in je vak. Alleen heb je al eens aandacht aan je mindset besteed? Want je kunt alles doen, opleidingen volgen om goed te worden in je vak, maar als je mindset niet meegroeit dan heb je zo je plafond te pakken, groeien zit er dan niet meer in.

Weet je wel waar je gedachten tot toe in staat zijn? Weet je wel waar ze je in kunnen tegenhouden en je zo beperken om je droomleven te leven.

Ik zal je een voorbeeld geven van een van mijn eigen beperkende gedachten.

Van mij werd vroeger altijd gezegd, dat ik niet kon leren. Mijn ouders hebben mijn leerniveau nooit hoog ingeschat. Vaak werd er tegen mij gezegd ga jij maar vroeg werken dat past bij je.

Jarenlang heb ik deze beperkende gedachte bij me gedragen. Ik kon beter werken dan leren. Ik leerde veel in de praktijk, vond de theorie maar saai, gaf mij maar training on the job.

Totdat ik een opleiding volgde om te “bewijzen” dat ik HBO werk- en denkniveau had.

Achteraf denk ik waarom heb ik deze bewijsdrang eigenlijk gehad, waarom wilde ik in vredesnaam bewijzen dat ik HBO werk- en denkniveau had, ikzelf wist het immers wel. Tja, om maar met het papiertje te kunnen zwaaien als iemand op basis van mijn oudere diploma’s aan mijn werk- en denkniveau twijfelde.

Deze HBO opleiding heeft me overigens wel doen inzien dat het handig is om naast praktijk ervaring ook een stuk theoretische kennis te hebben, vandaar dat ik verder ben gaan leren.

Zover zelfs dat ik heb geleerd om een eigen bedrijf op te zetten, wat ik overigens gelijk in de praktijk heb gebracht 😉. In het ondernemerschap heb ik geleerd dat je heel hard op wilskracht en “gewoon doen” kunt gaan groeien.

Dat is fijn als je over deze eigenschappen beschikt, alleen ik heb ook gemerkt dat ik er op een gegeven moment niet meer verder kwam met deze eigenschappen. Dat kwam omdat mijn gedachten mij tegenhielden.

Als ondernemer was ik hard gegroeid, alleen had ik mijn mindset niet meegenomen in mijn groei.

Ai, die kwam binnen! Ik besloot meteen om me in mijn gedachten te verdiepen. Ik heb talloze trainingen gevolgd en ben gaan oefenen. Ik had mijn eigen mindset immers onder handbereik!

Het was veel oefenen, vallen en weer opstaan. En ja daar kwamen ook tranen en een hoop frustratie bij kijken, maar inmiddels kan ik zeggen dat ik mijn beperkende gedachten heb omgebogen naar helpende gedachten. Wat ik ook weet is dat ik nooit uitgeleerd zal zijn, er is altijd nieuwe kennis beschikbaar.

Omdat door het ombuigen van mijn eigen gedachten een hele nieuwe wereld voor mij openging heb ik besloten om mijn kennis en kunde in te zetten om mensen, zoals jij, te helpen met hun beperkende gedachten zodat jij weer kunt groeien in je baan of als ondernemer.

Wanneer je er klaar voor bent om je droomleven te leven en met je mindset aan de slag te gaan wil ik je van harte uitnodigingen om op de pagina’s onder Heartfull Mind te ontdekken waarmee ik je kan helpen.